Астанадағы түрік асханасының апталығы

Түркияның атақты аспаздарының бірі Үміт Каракуш дайындап, таныстырған мәзірде Эгей аймағының тағамдары болды.
Түркияның Астанадағы елшісі Мұстафа Капуджу шақыру кезінде сөйлеген сөзінде көне түрік асханасының дәстүрі мен рецептерін сақтаудың маңыздылығын атап өтіп, Анадолының ерекше дәмдерін таныстыру үшін дүние жүзінде іс-шаралар ұйымдастырылып жатқанын және де бұл дастарханды Астанадағы мәртебелі қонақтармен бөлісуге қуанышты екенін айтты.
Эгей аймағының ерекше зәйтүн майлары таныстырылған түнде қонақтарға «артишок жүректері, қуырылған шөптер, асшаян қосылған фава, сегізаяқ, қаңылтыр, пісірілген теңіз басы, қабырғалар және алмұрт пудингі» бар мәзір ұсынылды.