Қазалы Қазалы аудандық қоғамдық-саяси газет
» » Тұрмыста ең көп қолданатын тағамның обырға қарсы пайдасы анықталды

Тұрмыста ең көп қолданатын тағамның обырға қарсы пайдасы анықталды

  Израиль ғалымдары брокколидің құрамындағы заттар обырға байланысты арнайы геннің белсенділігіне әсер ететінін дәлелдеді. Ісіктердің дамуына бейім тышқандардың қатысуымен жүргізілген экспериментте индол-3-карбинол молекуласы (I3C) қатерлі ісіктердің қалыптасуын тоқтататыны көрсетілді. Бұл туралы Stan.kz ақпарат агенттігі MedicalXpress баспасөз мәліметіне сілтеме жасап хабарлайды.
 Зерттеуді I3C зерттеушілері жүргізген. Брокколи және басқа да қырыққабат құрамындағы қажетті заттарды кеміргіштердің ағзасына енгізгеннен кейін ол wwp1 генінің жұмысын басталады. ДНҚ-ның бұл бөлігі pten — ісікке қарсы әсері бар басқа геннің белсенділігін төмендететін генді кодтайды. PTEN-нің ең төменгі деңгейі әдетте ісік жасушаларында байқалады.
  Алайда, ғалымдар, егер адам үш килограммға жуық қырыққабат жесе, қажетті нәтижеге қол жеткізуге болады деп есептейді. Алдағы уақытта зерттеушілер осы геннің күшті тежегіштерін әзірлеу үшін wwp1-ді егжей-тегжейлі зерттеуді жоспарлап отыр.
  Бұған дейін хабарланғандай, Ұлыбританиядағы Фрэнсис Крик институтының ғалымдары қырыққабат пен брокколидегі химиялық заттардың асқазан-ішек жолдарының жұмысын қолдап, колоректальды обырды болдырмайтынын анықтаған еді.
18 мамыр 2019 ж. 178 0

Руханият

Ашу – дұшпан

Ашу – дұшпан

10 шілде 2019 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Шілде 2019    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031