Қазалы Qazaly.kz ақпараттық агенттігі
» » Коронавирустың белсенділігін төмендететін азық-түліктер

Коронавирустың белсенділігін төмендететін азық-түліктер

Бұл өнімдердің құрамындағы заттектер SARS-CoV-2 протеазасының ферменттерін бұғаттап тастайды екен.

Жүзімдегі, көк шайдағы, шоколадтағы және какаодағы химиялық қосылыстар коронавирус ферменттерін бұғаттауға қауқарлы.
АҚШ Солтүстік Каролина университетінің ғалымдары коронавирус ферменттерінің белсенділігін төмендете алатын өнімдерді атады. Олардың зерттеу нәтижелері Frontiers in Plant Science басылымында жарияланды.
Зерттеушілер жүзімдегі, көк шайдағы химиялық қосылыстар адам ағзасында коронавирустың таралуына бөгет болатынын анықтады. Себебі бұл өнімдердің құрамындағы заттектер SARS-CoV-2 протеазасының ферменттерін бұғаттап тастайды екен. Бұдан бөлек COVID-19 ферменттерінің белсенділігін төмендететін заттарға шоколад және какао жататыны да анықталды.   
06 желтоқсан 2020 ж. 1 350 0

Мектептегі мұражай

30 сәуір 2024 ж. 189

Туған өңір - тұнған өнер

29 сәуір 2024 ж. 132

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031