Кез келген мөлшерде жеуге болатын 10 тағам
Арықтауға ниет қойған болсаңыз, тамақтан тыйылу қашан да қиынға соғары сөзсіз. Олай болса қуана беріңіз, күні бойы аузыңыз құрғамаса да, дене бітіміңізге мүлде әсер етпейтін, калориясы өте төмен тағамдар бар екен.
Балдыркөктің құрамы 95 % судан құралған. Сол себепті энергетикалық құндылықтан ада деп айтуға толық негіз бар. Есесіне 30 % К дәруменіне бай тағам. Мүмкіндігінше балғын күйінде сатып алуға тырысыңыз, 5 күннен кейін құрамындағы пайдалы дәрумендер жойылып кетеді.
Жұмыртқаның ақуызын көп мөлшерде тіпті қатаң диета ұстанушылар да жей берсе болады. Тіпті қызынақпен араластырып, омлет жасасаңыз да еш айыбы жоқ. Тек бір нәрсені естен шығармаған жөн, егер дене бітіміңізді ойлсаңыз ақуызды майға қуырудан аулақ болыңыз.
Балдыркөк секілді қиярдың да құрамы судан тұрады. Ең пайдалы қиярға ұсақ әрі кітірлек қияр саналады. Пайдалану барысында сыртқы қабығын аршудың қажеті жоқ. Себебі, ағазаға керекті бета-каротин дәрумені қиярдың қабығында сақталады.
Балдыркөк секілді қиярдың да құрамы судан тұрады. Ең пайдалы қиярға ұсақ әрі кітірлек қияр саналады. Пайдалану барысында сыртқы қабығын аршудың қажеті жоқ. Себебі, ағазаға керекті бета-каротин дәрумені қиярдың қабығында сақталады.
Қауынды жүрек жалғау мақсатында тұтыну бәріне ұнайтын шығар. Қауынның да энергетикалық құндылығы төмен. Есесіне бір жапырақ қауын жесеңіз, ағзаңызды бір тәулікке жетерлік А және С дәруменімен байытасыз.
Таңқурай антиоксидант пен С дәруменіне бай жидек. Бұған қоса дәмі тіл үйіреді. Еш алаңсыз жей беруге болады.