Дәрігер қандай кәуап денсаулыққа зиян екенін айтты
Жазда ет тағамын дайындағанда, тұздықтың құрамына ерекше назар аудару керек. Олардың басым бөлігі денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін.
Дәрігер-диетолог Ирина Морозова кәуап дайындағанда тұздық құрамына жіті назар аударуға кеңес берді.
Дәрігер кәуапқа майонез, айран және сірке суы қосылмаған дұрыс дейді. Өйткені бұл денсаулыққа қауіпті, деп хабарлайды РИА Новости "Телеграф" сайтына сілтеме жасап.
Жоғары температура кезінде майонез ағзаға зиянды майлар мен заттар бөліп шығарады.
Сірке суы асқазан-ішек жолына зиянды және оны жиі пайдаланған кезде бүйрек ауруына әкелуі мүмкін.
Сонымен қатар, кәуапқа айран қоссаңыз, темір мен ақуыздың сіңуі нашарлайды.