Ғалымдар алманы тұқылымен бірге жеуге кеңес береді
Көп адам алманы дұрыс жемейді. Бұл Австрияның Грац қаласындағы технологиялық университеті ғалымдарының пікірі.
Автралиялық ғалымдар алманы дұрыс жеудің жолын айтты.
Зерттеушілердің айтуынша, қоректік заттардың 90 пайызы осы жемістің өзегінде шоғырланған, сондықтан алманы тұқылымен бірге жеген жөн.
2016 жылы зиянсыз тамақ жейтін егде жастағы әйелдердің көп майлы тағамдарды немесе тәтті сусындарды көп тұтынатын әйелдерге қарағанда физикалық белсенділігі жоғары екені белгілі болды. Соның ішінде цитрус жемістері, апельсин шырыны, алма, алмұрт, салат және жаңғақ көп пайдасын тигізді.
Зерттеушілердің айтуынша, қоректік заттардың 90 пайызы осы жемістің өзегінде шоғырланған, сондықтан алманы тұқылымен бірге жеген жөн.
2016 жылы зиянсыз тамақ жейтін егде жастағы әйелдердің көп майлы тағамдарды немесе тәтті сусындарды көп тұтынатын әйелдерге қарағанда физикалық белсенділігі жоғары екені белгілі болды. Соның ішінде цитрус жемістері, апельсин шырыны, алма, алмұрт, салат және жаңғақ көп пайдасын тигізді.