Дәрігер миға зиян тигізетін тағамдарды атады
Қаныққан майлар, әсіресе жануарлардың майы жүрек аурулары қаупін жоғарылап қана қоймай, когнитивті проблемалар, оның ішінде деменция қаупін жоғарылатады.
Мұндай мәлімдемені Women's Brain Initiative ұйымының директоры, дәрігер Лиза Москони жасады. «Біз майлы, тәтті тағамдарды жегенде енжарлық және ұйқышылдық сияқты белгілерді сезінеміз. Бұл белгілер асқазанда емес, мида туындайды», - деді.
Бірақ құрамында омега-3 май қышқылдары мен балық майы бар түрлі биологиялық белсенді қоспалардың миға пайдасына мамандар күмәнды. Лизаның айтуынша, нейрондардың саулығын антиоксиданттармен, құрамында С және Е дәрумендері көп тағамдармен, бета-каротинмен және қабынуға қарсы В дәрумендерімен және май қышқылдарымен қамтамасыз етуге болады.