Қай тағамға қандай дәмдеуіш қосқан дұрыс?

Ыстық сүтке: даршын, бозғалдақ (шафран), кардамон.
Етке: орегано, қара, қызыл не хош иісті бұрыш, пияз, қалампыр (гвоздика), куркума, майоран, жебіршөп (тимьян), зире (тмин).
Пеш пісірмелеріне: ваниль, қалампыр, мак, күнжіт, імбір, әніс, даршын, цитрус үгіндісі, хош иісті бұрыш, кардамон.
Құс етіне: райхан (базилик), жебіршөп, майоран, тасшөп (чабрец), сәлбен (шалфей), гүлшетен (розмарин).
Паштетке: кардамон, імбір, ақ бұрыш, даршын, лавр жапырағы, қалампыр.
Балыққа: жебіршөп, лавр жапырағы, көкшөп, ақ бұрыш, қыша, імбір, чили, күнзе.
Компот және жемісті шырындарға: даршын, жебіршөп, імбір, кардамон.
Қақтамаға (гриль): қызыл бұрыш, імбір, зире, кардамон, жұпар жаңғағы, жебіршөп, майоран.
Маринадтауға: түрлі аскөк, лавр жапырағы, қалампыр, арша.
Жабайы құстарға: арша, жебіршөп, қызыл бұрыш, киікоты (душица), хош иісті бұрыш.
Бұршақ тұқымдастарға: кориандр, кумин, жалбыз, імбір, бұрыш, кеурек (асафетида).
Рагуға: қалампыр, қызыл бұрыш, жұпар жаңғағы, імбір, хош иісті бұрыш, куркума, қара бұрыш, күнзе, зире, қыша, кардамон.
Картопқа: күнзе, карри, кеурек, куркума.
Орамжапыраққа: қара қыша, күнзе, кумин, фенхель.